• English
ورود
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
products
post
page
acf-post-type
articles
agencies
notic_wpyticket
tablepress_table
webinars
podcasts
videos
solutions
products
acf-taxonomy
news
certificate

نگاهی به دسته‌بندی ارزش بازاری سهام شرکت‌ها

مقدمه

کسانی که در بازار سهام فعال هستند، معمولاً با اصطلاحاتی از قبیلِ ارزش ذاتی و ارزش بازاری آشنا می‌باشند. یکی از ضروری‌ترین عواملی که سرمایه‌گذاران باید قبل از خرید سهام‌های یک شرکت به آن توجه کنند، ارزش بازاری این سهام‌ها است. در این مقاله قصد داریم تا ابتدا مفهوم ارزش بازاری را به شما توضیح دهیم و سپس، دسته‌بندی شرکت‌ها بر اساس این مفهوم را بررسی نماییم.

سرمایه‌گذاران باید در بازه‌های زمانی خاصی که ارزش بازاری سهام یک شرکت از ارزش واقعی آن کمتر است، اقدام به خرید کنند.

مفهوم ارزش بازاری سهام

ارزش بازاری سهام یک شرکت، حاصل جمع ارزش متعارف و ارزش روز این سهام می‌باشد.

از طرفی دیگر، میزان عرضه و تقاضای کاربران بازار بورس برای خرید سهام‌های یک شرکت، ارزش واقعی این سهام‌ها را مشخص می‌کند. هرچه میزان تقاضا در بازار سهام بالاتر باشد، میزان رشد قیمت نیز بیشتر خواهد بود. در مقابل، افزایش میزان عرضه، ارزش سهام را کاهش خواهد داد. بنابراین، در مجموع می‌توانیم بگوییم که ارزش واقعی سهام‌ها را کاربران بازار بورس (سرمایه‌گذاران) تعیین می‌کنند.

بهترین موقعیت برای خرید سهام‌های یک شرکت، زمانی است که ارزش بازاری این سهام‌ها از ارزش واقعی آن‌ها کمتر باشد. این موقعیت معمولاً در زمان عرضه‌ی اولیه سهام‌ها در بازار بورس یا فرابورس رخ می‌دهد.

دسته‌بندی شرکت‌ها در بازار سهام (مطابق با ارزش بازاری سهام آن‌ها)

شرکت هایی که به بازار سهام وارد شده‌اند و سهام خود را در این بازار عرضه کرده‌اند، به 3 گروه اصلی تقسیم می‌شوند. این سه گروه عبارتند از؛

1. شرکت‌های کوچک

تعداد پرسنل شرکت‌های کوچک محدود و میزان تولیدات آن‌ها نیز نسبتاً کم می‌باشد. ریسک سرمایه‌گذاری بر روی سهام‌های اکثر شرکت‌هایی با اندازه‌ی فوق، بسیار بالا است. علت این موضوع نیز احتمال به وجود آمدنِ مشکلات مختلف در فرآیند خرید و فروش سهام می‌باشد. البته در بین شرکت‌های کوچک، مواردی نیز وجود داشته است که برخی از این شرکت‌ها به سوددهی بسیار بالایی رسیده اند و سهام آن‌ها ارزش بالایی را به‌دست آورده است. بنابراین، در مجموع می‌توانیم بگوییم که سهام شرکت‌های کوچک تن‌ها در صورتی ارزش خرید دارد که هزینه خرید آن‌ها از ارزش واقعی‌شان کمتر باشد.

2. شرکت‌های متوسط

شرکت متوسط در بازار سهام به شرکت‌هایی گفته می‌شود که حدود 250 نفر پرسنل دارند. به عبارتی دیگر، شرکت‌های متوسط، ترکیبی از شرکت‌های کوچک و بزرگ هستند. سرمایه‌گذاری بر روی سهام این قبیل شرکت‌ها در برخی از موارد به سوددهی می‌رسد اما احتمال وقوع چالش‌های مختلفی نیز وجود دارد. بنابراین، تنها در صورتی‌که با بازار سهام کاملا آشنا هستید، بر روی سهام شرکت‌های متوسط سرمایه‌گذاری کنید.

3. شرکت‌های بزرگ

در بازار سهام، شرکت‌هایی که تعداد نیروی انسانی آن‌ها بالاتر از 250 نفر است و میزان فعالیت‌شان نیز گسترده می‌باشد را شرکت‌های بزرگ می‌نامند. این شرکت‌ها معمولاً دارای برند شناخته شده‌ای هستند. به عنوان مثال، اکثر بانک‌ها، شرکت‌های نفتی، هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های گازی، جزء شرکت‌های بزرگ به حساب می‌آیند. سرمایه‌گذاری بر روی سهام این قبیل شرکت‌ها، ریسک پایینی دارد. به همین دلیل، به سرمایه‌گذارانِ تازه وارد به بازار سهام پیشنهاد می‌شود تا فرآیند سرمایه‌گذاری خود را از شرکت‌های بزرگ و کم‌ریسک شروع کنند و پس از کسب تجربه، به سراغ شرکت‌های متوسط و کوچک بروند.

سرمایه‌گذارانِ مبتدی باید بر روی سهام‌های شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری کنند.

نحوه اندازه گیری ارزش بازاری سهام یک شرکت

اندازه گیری ارزش بازاری سهام یک شرکت بسیار آسان است. به منظور محاسبه ارزش بازاری، شما باید قیمت جاری یا روزِ سهام را در تعداد کل سهام‌های عرضه شده، ضرب کنید. به عنوان مثال، اگر یک شرکت تاکنون 2 میلیون سهام خود را با قیمت 40 دلار به کاربران عرضه کرده باشد، ارزش بازاری سهام این شرکت برابر با 80 میلیون دلار خواهد بود.

تاثیر بازار بورس بر ارزش بازاری سهام یک شرکت

بازار سهام (بازار بورس) می‌تواند تاثیرات مختلفی را بر روی ارزش بازاری سهام شرکت‌ها ایجاد کند. به عنوان مثال، اگر در بازار سهام، میزان تقاضا برای خرید سهام یک شرکت بالا باشد، ارزش این سهام افزایش خواهد یافت و به همین دلیل، شرکت فوق اقدام به انتشار سهام‌های بیشتری خواهد کرد تا سرمایه‌ی بیشتری را جذب کند.

سرمایه‌گذاری بر روی سهام‌های چه شرکت‌هایی ارزشمند است؟

اینکه چه شرکتی برای سرمایه‌گذاری ارزشمندتر است، به سطح توانایی و دانشِ شخص سرمایه‌گذار بستگی دارد. در بازار سهام، سرمایه‌گذارانِ با‌تجربه و حرفه‌ای می‌توانند با توجه به دانش خود، بر روی انواع شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کنند. در مقابل، سرمایه‌گذارانِ مبتدی بهتر است تا تنها سهام‌های شرکت‌های معتبر و بزرگ را خریداری نمایند. شرکت‌های کوچک و متوسط، هم می‌توانند به سوددهی بسیار بالایی برسند و هم می‌توانند ضررده باشند. از طرفی دیگر، روند سوددهی شرکت‌های بزرگ نسبت به سایر شرکت‌ها کُندتر است اما این شرکت‌ها معمولاً ضررده نیستند.

ریسک سرمایه‌گذاری بر روی سهام‌های شرکت‌های کوچک و متوسط نسبتاً بالا است.

سخن پایانی

در این مقاله، مبحثِ ارزش بازاری سهام شرکت‌ها را به صورت جامع مورد بررسی قرار دادیم. شما می‌توانید با رعایت موارد بیان شده در این محتوا، بهترین شرکت بورسی یا فرابورسی برای سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید.

نکته ای دیگر اینکه، اگر شما صاحب یک شرکت بورسی یا فرابورسی هستید، مطمئنا با سرمایه‌گذارانِ بسیاری در ارتباط می‌باشید. به دست آوردنِ اعتمادِ سرمایه‌گذاران می‌تواند نقش بسیار مهمی را در موفقیت شرکت شما ایفا کند. یکی از روش‌های موثر در جلب اعتماد سرمایه‌گذاران، استفاده از نرم افزارهای جامع، کاربردی و بهنگام مانندِ “مدیریت امور سهامداران” و “پورتال سهام داران” می‌باشد. این دو نرم‌افزار توسط شرکت رایورز از سال‌ها پیش (سال 1393) طراحی و تولید شده و در شرکت‌های مختلفی پیاده سازی گردیده‌اند و بر اساس قوانین در هر مقطع زمانی بروز شده‌اند و مهم‌تر آنکه ارتباط شما با سرمایه‌گذاران را به بهترین نحو ممکن برقرار می‌کنند.

آنچه در این مقاله میخوانید

    سوالی دارید از ما بپرسید
    تلفن: ۸۴۳۶۳۰۰۰-۰۲۱

    با ما در ارتباط باشید
    Hidden
    Hidden
    نوع درخواست
    آدرس
    تماس با ما

    خیابان خالد اسلامبولی (وزرا) خیابان هجدهم شماره ۳۰

    خیابان ولیعصر نرسیده به توانیر خیابان لنکران شماره ۵

    ۰۲۱−۸۴۳۶۳۰۰۰

    info[@]rayvarz.com

    تمامی امتیاز سایت متعلق به شرکت مهندسی نرم افزار رایورز می باشد.