چهل سال قبل که بیل گیتس مایکروسافت را بنیان گذاشت ایده او قراردادن یک کامپیوتر روی هر میز بود، در دهه ۹۰ او مفهوم اطلاعات روی اثرانگشت را مطرح کرد اما در سال ۲۰۰۸ که او از مدیرعاملی مایکروسافت کناره گیری کرد تمام توجه خود را معطوف به کارهای خیریه در بنیاد بیل و ملیندا گیتس کرد.
مارک زوکربرگ را بیل گیتس قرن ۲۱ میدانند. او هم مانند بیلگیتس در زمان خود گستره جدیدی را در فضای دیجیتال گشوده است. شبکهای که او ایجاد کرده حالا ارتباطات انسانی را دچار تحول ویژهای کرده و به نوعی جهان را بازتر و متصلتر به هم کرده است. این میلیارد ۲۹ ساله موضوع دسترسی به اینترنت – برای دوسوم جمعیت غیر آنلاین جهان – را دنبال میکند.
بیل گیتس اما حالا کاری را که زوکربرگ جوان انجام میدهد را از کاری که خود دنبال میکند کم اهمیتتر تلقی می کند. او در مصاحبهای که جمعه با فاینشنال تایمز انجام داده پروژه ای مثل internet.org و اتصال مردم به اینترنت را در مقابل کاری که بنیاد خیریه او برای جهانیان انجام میدهد غیر قابل مقایسه میداند.
گیتس میگوید:“ از نظر اهمیت این – اتصال مردم به اینترنت – یک جوک است. واکسن مالاریا زدن، این چیزی است که من به آن فکر میکنم. کدام مهمتر است؟ اتصال مردم به اینترنت یا واکسن مالاریا؟ اگر شما فکر میکنید که اتصال به اینترنت مهمتر است، بسیار خب. من اینگونه فکر نمیکنم. ”
گیتس اما دامنه انتقادش را از فیسبوک به سمت گوگل هم پیش میبرد. او به پروژه بالون اینترنتی گوگل اشاره میکند که آن هم به دنبال توسعه اینترنت برای کشورهای در حال توسعه است و میگوید: ” وقتی شما دارید از مالاریا میمیرید، من شما را تصور میکنم که به بالا نگاه میکنید و بالون را میبینید. واقعا نمیدانم بالون چطور میتواند در این لحظه به شما کمک کند. وقتی کودکی اسهال میگیرد هیچ وب سایتی قدرت خوب کردن او را ندارد. البته من خودم به انقلاب دیجیتال بسیار باور دارم ، میدانم اتصال به اینترنت چه ارزشی در یک سیستم بهداشتی – درمانی دارد یا اتصال مدارس تا چهاندازه میتواند خوب باشد اما نه برای کشورهایی که درآمد بسیار کمی دارند. در اینجا شما باید واقعا کاری برای مالاریا انجام بدهید.“
سوالی دارید از ما بپرسید
تلفن: ۸۴۳۶۳۰۰۰-۰۲۱