عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه 37 سال پس از فارغ التحصیلی پرفسور رضا در سال 1354 وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شدم، اظهار داشت: در سال 72 ریاست دانشگاه تهران را برعهده داشتم و در دوره فعالیت خود در این سمت از تجربیات پرفسور رضا که در سال 47 رئیس دانشگاه تهران بود، بهره بردم.
وی با اشاره به زمینه تحقیقاتی پرفسور رضا در خصوص تئوری اطلاعات یادآور شد: تئوری اطلاعات و نظریه “شنون” در زمره تاثیرگذارترین نظریهها در رشته مهندسی مخابرات است که رویکرهای نوینی در پردازش و ارسال اطلاعات دارد و پرفسور رضا از پیشکسوتان این نظریه است و یکی از دلایلی که امروز ایران دراین زمینه حرفی برای گفتن دارد، پیشکسوتی ایشان دراین حوزه است.
عارف با تاکید بر اینکه این نظریه در 6 دهه تنها در حد وجود یک نظریه بود، اضافه کزد: در دهه اخیر امید است که به آستانه انتظار باندهایی که در نظریه “شنون” مطرح است برسیم که پرفسور رضا در آن نقش ارزندهای داشته است.
به گفته رئیس سابق دانشگاه تهران، به دلیل فعالیتهای ارزنده پرفسور رضا دراین حوزه امروزه در دانشگاههای کشور آزمایشگاههای پیشرفتهای در زمینه مخابرات و تئوری اطلاعات ایجاد شده است.
وی خاطر نشان کرد: پرفسور رضا نقش تعیین کنندهای در سازمان دهی سیستم آموزشی دانشگاهی در آن دوران ایفا کرد و دروس ارائه شده را به صورت واحدی تعریف کرد.
عارف بابیان اینکه یکی از ویژگیهای دانشمندان ایرانی وجاهت آنها است، یادآور شد: پرفسور رضا در کنار فعالیتهای علمی غافل از فعالیتهای فرهنگی و ادبی نبود و در زمینه شعر و ادب نیز بسیار تاثیر گذار بود که از جمله آثار وی میتوان به ” مجموعه مقالات برگ بی برگی”، “راز آفرینش” و “پژوهش در اندیشههای فردوسی” اشاره کرد.
سوالی دارید از ما بپرسید
تلفن: ۸۴۳۶۳۰۰۰-۰۲۱