هدف اصلی صنعت داروسازی، تحقیق و توسعه در راستای تولید و توزیع داروها به منظور تأمین سلامت افراد یک جامعه است. فعالین این صنعت نیز مانند سایر صنایع، لاجرم از قوانین و مقررات خاصی که در طول تاریخ صنعت تکامل یافته، پیروی میکنند و با اخذ حق امتیاز تولید و توزیع و دریافت گواهینامههای معتبر کنترل کیفیت از مراجع مسئول و ذیصلاح بینالمللی و ملی (که از طریق انجام آزمایشات متنوع در کلیه مراحل تولید به دست میآید)، مجوز ورود به بازار را دریافت مینمایند.
از آنجائی که شروع تولید محصولات داروئی به قرن نوزدهم میلادی باز میگردد، این صنعت حیاتی راه زیادی را پیموده و در حال حاضر به یکی از صنایع تولیدی ضروری، قدرتمند و پیشرو تبدیل شده است. از سوی دیگر صنعت داروسازی به عنوان یکی از صنایع پایه، نقشی اساسی در توسعهی زیربنای اقتصادی هر کشور بر عهده دارد. این صنعت در کشور ما نیز همواره در حال توسعه بوده است به طوری که در طول سالهای اخیر پیوسته از جایگاه رو به رشد ایران در زمینهی تولید و صادرات دارو در میان سایر کشورهای همجوار، نام برده میشود. در حقیقت در اقتصاد هر کشور از جمله ایران، دارو یکی از مهمترین کالاها و بازار آن نیز، یکی از پرمخاطبترین بازارهای کالایی به حساب میآید. اهمیت این کالای استراتژیک، از ویژگی منحصربهفرد و نقش کلیدی آن در سلامت جامعه ناشی میشود.
راهکار جامع مبتنی بر فناوری اطلاعات
امروزه با افزایش هزینههای تأمین منابع مورد نیاز تولید (از جمله ماشینآلات و تجهیزات، مواد اولیه و نیروی انسانی)، کاهش بهای تمامشده فعالیتها از طریق بهبود مداوم فرآیند تولید، به عنوان یک ضرورت اساسی، مورد توجه صاحبان و مدیران کلیهی کسب و کارها، بنگاههای اقتصادی و واحدهای صنعتی قرار گرفته است. از اینرو، اتخاذ رویکرد سیستمی از طریق استقرار راهکارهای جامع مبتنی بر فناوری اطلاعات، شیوهای نوین و منحصر به فرد برای برون رفت از این شرایط چالشی به شمار میرود. امری که خوشبختانه در سالهای اخیر در دستور کار مدیران و رهبران این بنگاهها قرار گرفته است. راهکار جامع مدیریت منابع سازمانی، مجموعهی سیستمها و روشهائی است که کلیهی فعالیتهای اصلی، لجستیکی و امور مشتریان سازمانها را پوشش میدهد و امکان مدیریت موثر برمبنای اطلاعات را در آنها فراهم میسازد. تجربه سازمانهای موفق نشان دادهاست که با بهکارگیری این راهکارها، از یکسو زمینهی بهبود مستمر فرآیندهای عملیاتی و گردش کسب و کار فراهم میگردد و از سوی دیگر از طریق ایجاد چابکی در سازمان، بقاء و توسعهی آن تضمین میشود. همچنین، از آنجائیکه، نقش اصلی موفقیت در تجارت را توان رقابتی سازمانها تعیین میکند، مدیریت هوشمندانهی تأمین منابع، کاهش هزینههای زنجیرهی تأمین، کاهش زمان فرآیند تولید، مدیریت توزیع و مدیریت قواعد و اولویتهای فروش، پیادهسازی ضوابط حاکمیتی و نهایتاً مانیتورینگ حمل تا رسیدن به دست مشتری، اموری حیاتی و گریز ناپذیر در این عرصه به شمار میروند.
محدوهی پوشش این نیازها به تفکیک واحدهای سازمانی در راهکار جامع مبتنی بر فناوری اطلاعات، به شرح زیر میباشد: